Vegan baklažaani-tofukarri
Koostisosad
- 1/2 tk baklažaan või suvikõrvits, keskmise suurusega
- 130 g tofu kaal märgitud toorel kujul
- 100 g kikerherned konserv/kurnatud
- 100 ml light kookospiim
- 200 g purustatud tomatid või 100% tomatipasta
- 100 g riis kaal märgitud keedetud kujul
- punane sibul
- maitseained: 1tl vürtsiköömned, 1tl punase karri pasta, sool ja pipar
Valmista
- Keeda riis.
- Pruunista potis sibul, baklažaani- ja tofukuubikud, lisa karripasta ning vürtsköömned.
- Madalda kuumus keskmiseni ning lisa purustatud tomatid ning kookoskoor, küpseta soovitud konsistentsini ning maitsesta soola ja pipraga.
- Serveeri süsivesikuallikaga, võid riisi vahetada ka tatra, pitaleiva või kartuli vastu.
Notes
🌱 Antud vegan retsept on koostatud koostöös Ingel Priiga, jälgi tema tegemisi siin!
Makrotoitained
Calories: 450kcalCarbohydrates: 45.9gProtein: 24gFat: 17.4g
Proovisid järgi retsepti?Anna teada meile kuidas maitses!
Mina tahan kindlasti seda proovida uuesti teha, aga järgmine kord korrigeerin koguseid 🙂 Tegin õhtusöögina kahele inimesele ja pigem tuli nagu 4 inimese ports. Mõni asi ei olnud retseptis kirjas – näiteks kas kasutada õli pruunistamisel ja kas kõik koos pruunistada. Mina kasutasin õli ja viskasin kõik korraga pannile, aga kuna kogus oli korralik, siis see pruunistamine väga ei toiminud, kuigi hoidsin üsna pikalt pannil. Kikerherned olid valmistamisprotsessit välja jäänud 😉 Aga ma lisasin need koos tomatipasta ja kookospiimaga. Maitse mulle lõppkokkuvõttes meeldis, kuigi minul ei jäänud see karri nii tomatine kui pildil (ilmselt järgmine kord panem kookospiima vähem) ja baklažaan oleks võinud pehmem olla, kuigi kuumutasin päris pikalt. Ja ilmselt panen ka vürtse natuke rohkem. Eks see kokkamine ongi selline tore eksperimenteerimine ja minul oli see üldse esimene kord karrit teha 🙂